Oppsummering – The future of business

Idag hade vi digital marknadsförings studenter turen att få delta på The future of business här i Oslo. The future of business är ett årligt arrangemang som handlar om att förmedla ny kunskap och teknologi till E-handlare. Det var bland annat flera inspirerande föredrag om hur framtidens business och arbeten kommer att se ut.  Artificiell intelligens, hur marknaden går från globalt till lokalt, och om leveranstiden i framtiden kommer handla om timmar eller minuter var några av de ämnen som avverkades.

 

Kjell A. Nordström höll ett väldig spännande och lärorikt föredrag som fångade mitt intresse. Han talade om den explosiva urbaniseringen vi lever i och hur vi i framtiden inte kommer ha länder – utan städer. Hans tidigare uttalande om att urbaniseringen kommer föra till att landsbygden blir “skräpytor” Ett uttalande som fick enorm kritik och uppmärksamhet i svensk media (Länk till artikel) Nordström talade även om algoritmer, något som alltid fascinerar mig. Dock hade han en annan take på det, han menade att en algoritm är en serie händelser. Kanske en annorlunda beskrivning från den matematiska som de flesta av oss är vana vid.

 

Har du lust att läsa mer om årets The future of business? Då rekommenderar jag dig att besöka www.dig2100.no för fler sammandrag av föredragen och video-intervjuer med intressant människor!

Här nedan kan du se en intervju vi gjorde med den mycket inspirerande Kjell. A Nordström, där han förklarar hur han tänker angående algoritmer och urbanisering.  Enjoy!

1 thought on “Oppsummering – The future of business

Leave a Reply

Your email address will not be published.