Guide: 7 steg till att lyckas med din Facebook annonsering

För en stund sen hade vi i digital marknadsförings studenter äran att få besök av Prashant Søegaard från Facebook i Dublin. Vi fick chansen att lära oss massor om Facebook annonsering och fick några tips på hur man lyckas med sin annonsering.

Varför ska man annonsera på Facebook?

Idag är annonsering på Facebook en given kanal för flera företag. Fördelarna med att annonsera på Facebook är att du lätt kan nå ut till din målgrupp och träffa rätt personer. Idag har Facebook i Norge över 3 miljoner aktiva användare – varje dag!Facebook och Instagram är de två största medierna i Norge och här når man flest människor. I snitt är genomsnittspersonen aktiv nästan 5 timmar på mobilen varje dag, det gör annonsering på Facebook extremt effektivt. 

Tre ändringar inom digital marknadsföring

  1. Från desktop till mobil– Idag använder vi mobilen allt mer och mer och hela 60 % av tiden vi använder på nätet är via mobil. 82 % av tiden vi är på mobilen spenderas på appar.
  2. Skifte från text till visuell kommunikation – Desto större skärmar våra mobiler får desto mer använder vi mobilen för att se på video och film. Vi behöver bara 13 millisekunder för att idenifiera en bild och hjärnan processerar bilder 60 000 gånger fortare än ord. Det ger en ganska bra bild av hur effektivt visuell kommunikation kan vara.
  3. Från sök till discovery – Vad som blir producerat av information ökar, men vi människor har begränsad tid till att processera all information vi utsätts för inom ett dygn. I Facebook kommer baseras din newsfeed på vad du är intresserad av och skapar relevant innehåll som du vill se.

 

I videon här under som jag skapat tillsammans med Helene Wulff-Pedersen guidar vi dig genom de 7 succékriterierna för att lyckas med annonsering på Facebook, Enjoy!

1 thought on “Guide: 7 steg till att lyckas med din Facebook annonsering

  1. Veldig bra innlegg Hanna! Her tar du opp et høyst relevant tema, og jeg liker særlig godt videoen som visualiserer budskapet i teksten. Som du nevnte så er jo dette formatet mye enklere å prosessere enn tekst 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.