Min vurdering av Sprell.no

Idag är det en självklarhet för de flesta av oss att shoppa på nätet, men hur kan man optimalisera sin nätbutik för att ge kunderna en bättre användarupplevelse samt öka konverteringarna? I detta inlägg ska jag recensera nätbutiken Sprell.no och utgå från ett antal kriterier som Karl Philip Lund  gett oss som uppgift.

1. Förstaintrycket

Det första jag ser på är Sprells startsida, på förstasidan vill jag helst få en klar översikt över vad Sprell erbjuder för produkter och att jag kommit in på rätt hemsida.

Har jag kommit till rätt ställe? 

Sprells logga visas till vänster och visar att jag kommit in på rätt hemsida. I mening är logon lite liten och kunde definitivt varit lite mer synlig. Jag gillar att Sprell har sitt typsnitt i bilderna så att man lätt kan känna igen deras stil. Ett minus är att de inte använder hela “skärmen”, deras hemsida är väldigt centrerad och utnyttjar inte hela platsen på skärmen.  Annars har dom en fin översikt över vad slags produkter dom erbjuder och flera olika kategorier som är synliga och enkla för kunden att navigera sig till. Det är lätt att klicka sin in på “Påskekos og Påskesprell” för att komma till en landningssida med påskepynt och annat pyssel som är aktuellt just nu.

Sprell har även en sökfunktion  som är fin för kunden att använda för att enkelt kunna söka direkt efter vad han/hon letar efter. Det jag saknar är information om leverans, retur, frakt och liknande information som är i högsta grad relevant för kunden och kan vara den lilla tippingpoint som får kunden att genomföra ett köp. Om jag vore Sprell hade jag flyttat informationen som står på bilden nedanför till toppen på förstasidan då det är väldigt viktig information om frakt och leverans. Det är iallafall svar på såna frågor jag vill ha på förstasidan. Jag gillar att de har kundrecensioner nere som också som bidrar till att stärka kundernas förtroende till dem.

Jag ger förstaintrycket till Sprell.no tärningskast

2. Synlighet

Hur synliga är Sprell på internet?

Din hemsida bör vara lätt att finna fram till för potentiella kunder,  i bästa fall ska hemsidan komma på topp 5 i sökresultatet. När jag sökte på Sprell på Google fick jag upp detta sökresultat:

Sprell dyker upp på första och andra plats, första platsen är en betald annons från Spell! I sökresultatet får jag upp en fin översikt över flera kategorier som “finn din närmsta butik” och översikt över Sprells butiker. Den betalda annonsen på förstaplatsen och den organiska andraplatsen är ett smart drag av Sprell då de “äger” hela sökresultatet, Bra jobbat Sprell.no!

Söker jag på “Barneromsinteriør” dyker sprell.no på förstaplatsen, det dyker också upp en praktisk karta över de två närmaste Sprell butikerna. Dock när jag sökte på “leker” eller “barnleketøy” dök inte sprell upp i sökresultatet på förstasidan, det drar ner syrligheten lite för sprell.no

I synlighet får Sprell tärningskast 5! 

3. Användarvänlighet

Idag är det ett måste att ha en mobilvänlig hemsida då de flesta av oss besöker hemsidor från mobiltelefoner. För att testa Sprell.no användarvänlighet på mobil testade jag hemsidan på Googles test för mobilvänlighet och där kunde jag se att Sprell.no hemsida var mobilvänlig, bra Sprell!

För att testa hastigheten på hemsidan använde jag Google Pagespeed och där fick Sprell.no några förslag till förbättringar.

På mobil fick Sprell 41/100 vilket verkligen lämnar rum för förbättring. Enligt Pagespeed bör sprell optimalisera sina bilder på den mobilanpassade hemsidan samt eliminera blockeringen av javascript och CSS i innehållet som är synligt på hemsidan. Som sagt är mobilanpassning extremt viktigt idag då allt fler shoppar via mobilen, så här finns det möjligheter till förbättring. Pagespeed på datamaskin var lite snabbare och fick 52/100, det var dock samma problem med optimaliseringen av bilder som på den mobilanpassade hemsidan.

I begreppet användarvänlighet ligger dock mer än pagespeed och mobilanpassning.

Hur är hemsidan från en förbrukares perspektiv? Är det lätt att hitta det man söker på Sprell.no?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Screenshots från Sprell.no)

Sprell.no har flera kategorier och hemsidan är lätt att navigera sig på. Enligt min smak är det dock lite för många kategorier som bilderna ovanför visar. Det gör mig som besökare lite förvirrad och det ser enligt mig lite för “mycket” ut. Annars tycker jag verkligen Sprell.no är duktiga på att kategorisera sina produkter för att besökaren enkelt ska hitta till det dem söker!

I brukarvänlighet får Sprell. no tärningskast 4!

Motivering: Dom har bra mobilanpassad hemsida, dock lite dålig pagespeed på den. Hemsidan är brukarvänlig och lätt att navigera sig fram mellan de olika produktkategorierna. I mitt tycke är det dock lite för mycket kategorier och alternativ att klicka på.

4. Köpsprocess

En optimaliserad köpsprocess kan vara avgörande för att kunden faktiskt genomför ett köp. För många steg, registrering av ny användare och andra “hinder” kan göra att kunden helt enkelt inte orkar genomföra ett köp. Sprell.no har en “till kassan” knapp som är lätt att hitta till när du klickat produkter till kundkorgen.

När jag trycker på “till kassan” knappen kommer jag till denna sida. För en person som mig som avskyr fler-stegs processer och hemsidor där man måste ha en användare, (där man självklart alltid gömt lösenordet ) har sprell.no den ultimata köpsprocessen!

Det är en överskådlig hemsida med några få val (underlättar för personer med belutsångest!) Du skriver bara in din adress, hur du vill ha dina produkter leverade (bra alternativ med leverans på dörren!) och hur du vill betala! fantastiskt! Det enda jag möjligtvis saknar är en symbol för säker betalning.

Sprell.no får ett välförtjänat tärningskast 6 av mig för denna effektiva och smidiga köpsprocess!

5. Kundetilfredshet

På Sprell.no är det möjligt att lämna igen en recension och bedöma hemsidan. De har 4,5 av 5 möjliga stjärnor vilket får tyda på att deras kunder verkar väldigt nöjda med dom! Att ha en ris och ros sida eller linande sidor som säger något om kundtilfredsheten är ett bra sätt att skapa tillit till hemsidan och produkterna. Det går även att sortera produkterna baserat på deras betyg av kunder, bra Sprell! Dock tycker jag det är synd att det står “Superførnøyde kunder 4,5 av 5 ” längst ned på sidan, jag hade hellre sett att det var högst upp på startsidan så att fler ser att Sprells kunder är väldigt nöjda!

I kundetilfredshet får Sprell tärningskast 5 , de får 1 minuspoäng för att det inte är möjligt att se hur nöjda kunderna är för ens man bläddrar ner på startsidan.

 

6. Kommunikation med kunder

Sprell har både telefonnummer och mailadress på hemsidan, det finns också en länk till deras Facebooksida där man kan komma i kontakt med dom, dom har dock ingen online chat vilket kan vara en ide till förbättring. Sprell har även ett nyhetsbrev som skickas ut till kunder som önskar detta. Sprells Instagram profil med över 16 200 följare där dom frekvent uppdaterar med bilder. Sprells Facebook sida har i dagsläget över 36 tusen likes och där finns möjlighet för kunder att posta inlägg och lätt komma i kontakt med dem.

 

Sprell får tärningskast 6 i kommunikation med kunder, dom erbjuder flera olika kanaler för kommunikation och har frekvent uppdatering!

 

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Sprell.no en bra och användarvänlig hemsida. Deras sida är fräsch och känns uppdaterad samt enkel att navigera sig på. De får dock minus för att hemsidan inte är på hela dataskärmen, det drar ner helhetsintrycket enligt mig. Hade jag fått välja hade jag haft frakt och leverans information högst upp på hemsidan tillsammans med telefon eller mail till Sprell. Sprell får pluspoäng av mig för deras smidiga köpsprocess, den är enligt mig optimal för orka genomföra ett köp. Sprell är på sociala medier och har bra uppdatering på kanalerna. Det är lätt att komma i kontakt med dem och de kännas väldigt serviceminded och ha en passion för det de håller på med! Till slut vill jag poängtera att jag är långt ifrån en expert på hemsidor och att denna recension är begrundad på mina egna åsikter och tankar.

 

Så om Sprell.no skulle behöva en till i  sociala medie/digital marknadsföring teamet är ni hjärtligt välkomna att kontakta mig här!

Vill du ha din hemsida recenserad av mig kan du kontakta mig här!

 

 

4 thoughts on “Min vurdering av Sprell.no

  1. Veldig god analyse av Sprell sin hjemmeside! Du hadde mange fine punkter som du forklarte godt og kom med gode tips til forbedringer. Lærte mye nyttig om hva som er smart å tenke på når man skal lage en god hjemmeside 🙂

  2. Takk for god og oversiktelig analyse av Sprell.no, Hanna! Dette var nyttig for oss og veldig gøy å se en vurdering fra noen utenfra 🙂

    mvh
    Bjørn i Sprell

Leave a Reply

Your email address will not be published.